Gratis bezoek van een energiecoach

Als bewoner van de gemeente Alkmaar kan je gratis advies aan huis krijgen van een vrijwillig energiecoach (opgeleid door Duurzaam Bouwloket). Deze coach is onafhankelijk, zonder commercieel belang en vertelt je welke kleine maatregelen je kunt treffen om energie te besparen.

Inschrijven Contact opnemen

Wat doet een energiecoach?

Als u zich aanmeldt, neemt de coach contact met u op om een afspraak in te plannen. Vervolgens komt de energiecoach bij u thuis langs en bekijkt samen met u waar u makkelijk op zou kunnen besparen. Een energiecoach is een vrijwilliger die bewoners graag advies geeft om energie te besparen. De energiecoach loopt met u de woning door en geeft gratis advies over hoe u energie kunt besparen. Na het bezoek ontvangt u per e-mail een rapport met daarin de besproken tips. 

Wat doet een energiecoach?

Ja, ik wil me aanmelden voor een gratis coachgesprek

Let op: Vul altijd een emailadres en telefoonnummer in, anders kan er geen contact met u worden opgenomen.

Let op: De coachgesprekken zijn beschikbaar voor inwoners van gemeente Alkmaar. U kunt als ondernemer niet bij een energiecoach terecht.


Bedankt voor de inschrijving

Wij hebben je inschrijving ontvangen, wij zullen contact met je opnemen om een datum en tijdstip af te stemmen. Je ontvangt een bevestiging per e-mail met extra informatie.

De energiecoaches

Op dit moment zijn er 7 enthousiaste vrijwillig energiecoaches.

Samenwerking met WonenPlus
WonenPlus Alkmaar en de gemeente Alkmaar hebben voor dit project de handen ineengeslagen en het afgelopen jaar enthousiaste vrijwilligers opgeleid om in te kunnen zetten.
WonenPlus Alkmaar is een vrijwilligersorganisatie op het gebied van wonen, welzijn en zorg. Het doel is om de abonnees van WonenPlus incidenteel – of met enige regelmaat – te ondersteunen bij het zelfstandig wonen. Door de ervaring en expertise in het begeleiden van vrijwilligers en het warme contact met veel inwoners creëert de samenwerking met WonenPlus een enorme meerwaarde voor de gemeente.

https://www.wonenplus-alkmaar.nl/ 

Lijkt het je ook leuk om tips te geven aan buurtbewoners om energie te besparen? Stuur een e-mail naar e.hoekstra@wonenplusalkmaar.nl 

Over het Duurzaam Bouwloket

Naar het loket

Duurzaam Bouwloket is dé onafhankelijke expert die je begeleidt naar een energiezuinige woning. Wij zijn het Energieloket van de gemeente. Ons advies is daarom kosteloos en onafhankelijk. Wij hebben geen financieel belang bij het organiseren van deze actie.